Новини
19 Травня, 2023

18 травня 2023 року відбулося урочисте підписання Спільної програми між Фондом розвитку підприємництва, Київської обласної військової адміністрації та уповноваженими банками

Метою спільної програми є додаткове відшкодування до 0% процентної ставки за кредитами в рамках Програми «Доступні кредити 5-7-9%»

Учасниками спільної ініціативи можуть стати підприємці Київщини, які в рамках програми реалізували інвестиційний проєкт, створивши або зберігши робочі місця в період воєнного стану.

«Для нас головним завданням є максимальна підтримка підприємців, тому ми дуже раді, що завдяки спільній програмі, підприємці будуть звільнені від сплати процентів у надважкі часи, а вивільненні кошти будуть направленні на відбудову подальшого розвитку», –  зазначив виконавчий директор Фонду розвитку підприємництва Андрій Гапон.

«Відповідно до спільної ініціативи Київщина компенсуватиме уповноваженим банкам виплату відсотків за кредитом, яку мав би сплатити бізнес, шляхом зниження розміру компенсаційної процентної ставки до 0% річних. Цьогоріч для такого відшкодування з обласного бюджету будуть виділені 15 млн грн. Це дасть змогу створити сприятливі умови для розвитку бізнесу та надати кредитну підтримку суб’єктам мікро-, малого та середнього бізнесу Київської області», – зауважив очільник Київської обладміністрації Руслан Кравченко.

Реалізація спільної програми буде здійснюватися в рамках виконання Комплексної програми «Конкурентоспроможна Київщина» на 2022-2024 роки.